1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

PL(KS)

GST

Tawaran Hebat, Penghantaran Terbaik

Baharui Cukai Jalan

* Diskaun menarik untuk cukai jalan anda.
* Geran tidak diperlukan. Baharui cukai jalan dan insuran secara atas talian 2(dua) bulan sebelum tarikh luput sebenar cukai jalan anda.

PL(KS)

Kad MyEG-RHB

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Previous
 • Next
 • Stop
 • Play

Terkini

 1. PERMOHONAN LANJUTAN SECARA ONLINE DITANGGUHKAN BUAT SEMENTARA WAKTU UNTUK TUJUAN PENYELARASAN DAN MENAIKTARAF SISTEM
  Sila dimaklumkan bahawa permohonan lanjutan secara ONLINE ditangguhkan buat sementara waktu untuk tujuan penyelaras dan menaiktaraf sistem. Bagi PL(KS) yang akan tamat (di bawah 3 hari bermula 1 Februari 2016) mohon rujuk ke kaunter Imigresen ibu pejabat atau negeri untuk mendapatkan pas khas.

 2. INSENTIF KOMPAUN DBKL
  Sempena Hari Wilayah Persekutuan, DBKL menawarkan insentif kompaun bagi kesalahan trafik bermula pada 1 Februari 2016 sehingga 29 Februari 2016. Pembayaran kompaun DBKL boleh dibuat di Portal MyEG.

 3. PEMBAYARAN SAMAN JPJ & PDRM
  Bayaran saman dalam talian disediakan untuk warga Singapura melalui kad kredit.

 4. PERLAKSANAAN CUKAI BARANGAN DAN PERKHIDMATAN ("CBP")
  Merujuk kepada Akta Cukai Barangan dan Perkhidmatan ("CBP") 2014, CBP akan dikenakan pada caj perkhidmatan dan perkhidmatan sampingan berkuatkuasa dari 1 April 2015.

 5. DBKL: SAMAN SENARAI HITAM
  Anda kini boleh menyemak dan membuat pembayaran saman senarai hitam DBKL melalui MyEG Services. Sila log masuk, pilih Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan kemudian pilih 'Semak dan Bayar Saman'.

 6. NOTIS KESELAMATAN: 'PHISHING' DAN 'MALWARE'
  MYEG tidak akan meminta pelanggan untuk mendedahkan dan mengemaskini maklumat peribadi mereka melalui e-mel. Jika anda menerima sebarang e-mel yang mencurigakan, jangan membalas atau klik pada sebarang pautan. Laporkan segera di atau dapatkan bantuan di talian 0378018888. Klik untuk maklumat lanjut

 7. SISTEM TUKAR MILIK SUKARELA
  Membantu pemindahan hak milik kenderaan (kereta) melalui atas talian dari penjual kepada pembeli secara menyeluruh dan cepat.

 8. PUSAT PUNGUTAN ZAKAT
  Taksiran dan bayaran zakat pendapatan (individu), wang simpanan, saham, KWSP, emas dan zakat perniagaan (syarikat) di portal MyEG. Semua bayaran zakat layak menerima pengecualian cukai pendapatan (rebat) individu dan syarikat untuk tahun semasa.

PENDAFTARAN PERINGATAN SAMAN PDRM - [PERCUMA]

Dengan mendaftar kepada perkhidmatan percuma ini dari MyEG, anda akan di maklumkan melalui e-mail anda jika terdapat sebarang saman baru. Dengan ini, anda akan ada pilihan untuk layak diberi diskaun. Tambahan pula, jika anda menerima peringatan awal tentang saman, anda masih mampu ingat kembali siapa yang memandu kenderaan pada masa tersebut dan lebih berhati-hati di masa hadapan.

Dalam situasi yang anda benar-benar pasti (kerana anda menerima peringatan saman dengan cepat) bahawa anda tidak berada di lokasi yang dinyatakan dalam saman, anda mungkin boleh mengesahkannya dengan memohon dan membuat pembayaran bagi mendapatkan foto kesalahan trafik tersebut daripada pihak PDRM.

Pendaftaran Percuma Peringatan Saman PDRM
Bayar Saman PDRM (Perlu Login)

Selamat Datang Ke My E.G. Services Berhad

My E.G. Services Berhad merupakan sebuah syarikat pemegang konsesi kerajaan elektronik Malaysia di bawah aplikasi Perdana MSC. Berperanan sebagai pembekal aplikasi e-khidmat yang menghubungkan pihak kerajaan, rakyat dan syarikat perkhidmatan.

Melalui portal kami,rakyat Malaysia berpeluang untuk berinteraksi kepada mana-mana badan kerajaan melalui satu pusat sehenti. Portal kami juga membolehkan rakyat Malaysia untuk berinteraksi dengan pelbagai agensi Kerajaan Persekutuan, Negeri dan kerajaan tempatan yang menawarkan pelbagai perkhidmatan daripada pencarian maklumat sehinggalah kepada permohonan lesen.

Untuk menyediakan perkhidmatan yang memerlukan interaksi fizikal, MyEG telah mewujudkan Pusat Ujian di seluruh negera. Kami percaya melalui pendekatan ini, kami boleh menambahkan lagi cabang interaksi di antara kerajaan Malaysia dan rakyatnya.

Emel kami untuk jawapan segera

Kami memohon maaf jika panggilan anda ke meja bantuan kami tidak dijawab dengan segera. Kerja-kerja tambahan bilangan talian sedang dijalankan. Oleh itu, kami menggalakkan para pelanggan berhubung melalui emel help@myeg.com.my. Sila nyatakan masalah anda beserta nombor KP dan kami akan memastikan bahawa segala masalah/isu anda akan di atasi dengan lebih efisyen. Kami syorkan ianya lebih mudah dan efektif jika menggunakan emel.

PUSAT KHIDMAT PELANGGAN

Alamat :
Lot 8.02, Level 8, 1 First Avenue,
Persiaran Bandar Utama,
Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor.
Telefon : 03-7801 8888
Faks :
(Telemarketing / Helpdesk / Road Tax / Insurance Renewal)
      03-7801 8929
(Maid / Foreign Worker Permit Renewal)
      03-7801 1623
Peta/Lokasi[KLIK DI SINI]

PEJABAT KORPORAT

Alamat :
Lot 8.02, Level 8, 1 First Avenue,
Persiaran Bandar Utama,
Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor.
Telefon : 03-7801 0100
Faks : 03-7801 0138

Penjawatan

Penjawatan
Kami mencari calon yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Ibu Pejabat kami di Petaling Jaya dan Pusat Ujian yang terletak di seluruh negara.
[Klik di sini]

Muat Turun Borang

Pusat Ujian

Lokasi Pusat Ujian,
[KLIK DI SINI].

Bantuan

Jika terdapat sebarang masalah dengan perkhidmatan kami,

Hubungi: 03-7801 8888
Faks: 03-7801 8929
Untuk perkhidmatan yang berkaitan dengan pembaharuan permit pekerja asing
Help Email
Untuk perkhidmatan yang berkaitan dengan pembaharuan permit pembantu rumah
Help Email
Untuk perkhidmatan yang lain-lain
Help Email